• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Pizza z boczkiem, pomidorkami i rukolą

pizza z rukola

Ciasto na pizzę według przepisu: ciasto na pizze

Sos do pizzy według przepisu: sos do pizzy

Dodatki:
mozzarella,
boczek,
pomidorki koktajlowe,
rukola.

Przygotowanie:
Ciasto rozwałkować na okrąg ok. 30 cm. Wierzch posmarować sosem do pizzy. Na nim ułożyć startą mozzarellę, pokrojony boczek i połówki pomidorków. Ja piekę pizzę w domowym piecu do pizzy ok. 4 minut. Ale można oczywiście upiec ją w dobrze rozgrzanym piekarniku. Na upieczoną pizzę wyłożyć świeżą rukolę.

pizza z rukola

Nawigacja wpisu

Makaron z camembertem, pomidorami i kabanosami
Kokosowy pudding chia z liczi i malinami

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij