• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Karp w galarecie

karp

Składniki:

  • 1 karp (około 1,5 kg),
  • 1 marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • kawałek selera,
  • 1 cebula,
  • puszka kukurydzy,
  • puszka zielonego groszku,
  • 1 łyżka cukru,
  • 6 łyżeczek żelatyny,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Karpia umyć, opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, posolić i odstawić. Warzywa obrać i gotować w 1 litrze osolonej wody przez pół godziny. Następnie wyjąć ugotowane warzywa. Do wywaru dodać 1 łyżeczkę soli i cukier, następnie włożyć do niego kwałki karpia. Na wolnym ogniu pod przykryciem gotować ok. 25 minut.
Ugotowną rybę wyjąć i obrać z ości. Groszek i kukurydzę odcedzić. Do ciepłego wywaru dodać namoczoną w odrobinie zimnej wody żelatynę. Doprawić wywar solą i pieprzem.
W foremkach układać rybę, obok niej groszek, kukurydzę i pokrojoną ugotowaną marchewkę. Delikatnie zalać wywarem z żelatyną i odstawić do zastygnięcia.
Podawać z sokiem z cytryny lub octem.

Zobacz wpisy

Makaron ze szpinakiem i fetą
Cytryny z miodem i rumem

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij