• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Makarony  /  13/07/2014

Makaron ze szpinakiem i fetą

by Magda

Makaron ze szpinakiem i fetą
Składniki:

  • 20 dag makaronu,
  • 15 dag mrożonego szpinaku,
  • 10 dag sera feta,
  • 5 łyżek śmietany
  • 1 ząbek czosnku,
  • oliwa,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente i odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać szpinak – dusić aż się rozmrozi. Dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać śmietanę i pokruszony ser feta, przyprawić pieprzem. Podgrzewać 2-3 minuty aż ser się rozpuści.
Gorący makaron wymieszać z sosem i od razu podawać.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Ryż z pulpetami i warzywami
Karp w galarecie

1 comment

  • kulinarna148
    13/07/2014

    Bardzo zdrowe danie, uwielbiam takie 🙂
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij