• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Zupa szpinakowa

Zupa szpinakowa
Składniki:

  • 500 g mrożonego szpinaku,
  • 1 cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 500 ml bulionu warzywnego,
  • 3 łyżki śmietany lub jogurtu,
  • 1 łyżka masła,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Roztopić masło i przesmażyć na nim cebulę i czosnek, po czym dodać mrożony szpinak.  Podlać bulionem. Poczekać jak się szpinak rozmrozi. Następnie zagotować całość, przyprawić pieprzem. Pogotować kilka minut. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.

Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
     

Zobacz wpisy

Lody miętowe z czekoladą
Smoothie bananowe z czekoladą

1 comment

  • marek
    30 lipca 2013

    My też stworzyliśmy swoja zupkę szpinakową. Tak wyszła:
    http://www.jakugotujesz.pl/?recipes=zupa-szpinakowa

    Pozdrawiamy:)

    Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij