• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta, Wegetariańskie  /  11/05/2013

Ciasto bananowe

by Magda

Ciasto bananowe na śniadanie
Składniki:

    • 3 dojrzałe banany,
    • 3/4 szklanki rodzynek,
    • 1/4 szklanki owoców suszonych (np. pokrojone morele, itd),
    • 1,5 szklanka mąki pszennej razowej,
    • 60 ml oleju,
    • 50 ml wody,
    • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • szczypta soli.

Przygotowanie:

Banany zmiksować na puree. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Banany, rodzynki i suszone owoce, mąkę, proszek do pieczenia, wodę, olej i sól razem wymieszać na gładką masę. Keksówkę posmarować olejem. Wylać do niej przygotowane ciasto. Piec ok. 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ciasto bananowe na śniadanie

 

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Sałatka z selera naciowego
Botwinka

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij