Składniki:
- pęczek botwinki (razem z małymi burakami),
- 2 małe marchewki,
- 1 mała pietruszka,
- 2 ziemniaki,
- kawałek selera,
- pęczek koperku,
- sok z połówki cytryny,
- 100 ml śmietany,
- 1 łyżeczka cukru,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Buraki, marchewki, pietruszkę, seler i ziemniaki pokroić w kostkę. Zagotować litr wody i wrzucić do niej pokrojone warzywa. Liście botwinki pokroić, koperek posiekać. Po 20 minutach gotowania pokrojonych warzyw wrzucić do nich liście i koperek. Dodać cukier, sól i sok z cytryny. Gotować kolejne 10 minut. Wyłączyć kuchenkę i do zupy dodać śmietanę, Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
ale to ładnie wygląda *.*
zapraszam na zapiekankę!
http://www.cookplease.blogspot.com