• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Wegetariańskie, Zupy  /  12/05/2013

Zupa – krem ze świeżych szparagów

by Magda

zupa-krem ze szparagów
Składniki:

  • 50 dag świeżych zielonych szparagów,
  • 2 średnie ziemniaki,
  • 1 litr bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 2 łyżki śmietany,
  • sól,
  • pieprz,
  • cukier.

Przygotowanie:
Szparagi dokładnie umyć. Odciąć główki, resztę pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i też pokroić w kostkę. Pokrojone ziemniaki i końcówki szparagów zagotować w bulionie, aż zaczną się rozpadać. Osobno zagotować wrzątek z solą i cukrem. Wrzucić do niego na kilka minut główki, następnie wyjąć je i wsadzić do zimnej wody, po czym odcedzić.  Ugotowany bulion z pokrojonymi szparagami i ziemniakami zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać śmietanę i wymieszać. Do zupy-krem wrzucić główki szparagów i podawać.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Botwinka
Czekoladowo-pomarańczowy wieniec drożdżowy

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij