• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta, Wegetariańskie  /  23/12/2012

Strucla z bakaliami

by Magda

Składniki:

  • 600g mąki,
  • 42g drożdży,
  • 100g+4 łyżki cukru,
  • 250ml letniego mleka,
  • 125g+50g miękkiego masła,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • szczypta kardamonu,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 2 łyżeczki skórki cytrynowej,
  • 250g rodzynek,
  • 100g posiekanych migdałów.

Przygotowanie:
Do maki dodać rozkruszone drożdże, 100g cukru, polać letnim mlekiem i wymieszać, aż się drożdże rozpuszczą. Następnie dodać 125g masła, jajka, sól i przyprawy. Wyrabiać ciasto do momentu, aż będzie łatwo odchodziło od miski. Miskę przykryć ściereczką i odstawić, żeby wyrosło. Dodać rodzynki, skórkę i migdały. Ciasto ponownie zagnieść i uformować z niego podłużną struclę. Na całej długości zrobić dłonią wgłębienie na środku strucli. Piec 35-40 minut w 200 stopniach.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Piernik
Chałka świąteczna

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij