Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 4 jabłka,
- cynamon,
- cukier,
- 100 g herbatników.
Przygotowanie:
Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty (rozmiar w zależności od foremek) i ułożyć je w foremce do muffinek. Herbatniki pokruszyć i wysypać po trochę na spód każdej miseczki z ciasta francuskiego. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z cukrem i cynamonem (ilość zależna od kwaskowości jabłek i tego ile kto lubi cynamonu). Tak przygotowane jabłka wyłożyć do miseczek z ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut.
Wszystko bardzo ładne i smacznie wyglądające, ale czy wiarygodne? Myślę, że jedynym sposobem aby to sprawdzić jest przynieść nowe wypieki do pracy po weekendzie gdzie czekają dwaj testerzy gotowi podbić certyfikat autentyczności 😉
Język rozpoznaje 5 smaków tak więc po 5 na głowę, jeden jest grubszy więc 10 aby do niego dotarło.
Te 10 to bez czekolady
Cześć Witek.
Chyba zapomniałeś, że w pracy to akurat ja jestem testerem:)
No to widzisz, jakaś odmiana, będziesz testowana 😉
Ja robię raporty, muszę coś zaraportować 🙂
ale musi być sprawiedliwie, dla mnie też 10 😉 nie koniecznie bez czekolady