Składniki:
- 1 szklanka wody,
- 1 szklanka mąki,
- 50 g masła,
- 4 jajka,
- sól.
Przygotowanie:
Wodę zagotować z masłem. Do gotującej się wody dodać mąkę i sól. Mieszać aż z ciasta zrobi się kulka. Zdjąć z kuchenki i odstawić do wystygnięcia.
Do wystudzonego ciasta dodawać po jednym jajku ciągle miksując. Po dodaniu wszystkich jajek miksować jeszcze 5 minut. Gotowe ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać na papier do pieczenia małe kulki wielkości orzechów laskowych. Piec 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Zrobiłam, zjadłam, i znowu zrobiłam po czym zjadłam 🙂 pychoooootka
Super przepis groszek ptysiowy mogłabym jeść nawet sam jako przekąskę 😛
PS. chyba wkradł Ci się mały błąd bo masz 2x szklanka wody a w przepisie piszesz o mące 🙂
Faktycznie wkradł się błąd, już poprawiłam. Dziękuję za zwrócenie na to uwagi 🙂 Pozdrawiam.