• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Desery, Wegetariańskie  /  27/12/2012

Kandyzowane plastry pomarańczy w czekoladzie

by Magda

Składniki:

  • 2 pomarańcze,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 szklanka wody,
  • czekolada/polewa czekoladowa.

Przygotowanie:
Pomarańcze dobrze wyszorować i sparzyć. Pokroić w plastry o grubości 5 mm. Cukier z wodą zagotować. Do syropu włożyć plastry pomarańczy i gotować ok. 50-60 minut, aż skórka z pomarańczy będzie szklista.  Następnie plasterki odłożyć na kratkę, że odciekły z syropu i obeschły. Czekoladę lub polewę rozpuścić i maczać w niej do połowy plastry pomarańczy. Odłożyć, żeby czekolada zastygła.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Kandyzowana skórka pomarańczowa
Leczo z cukinią

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij