Składniki:
- 1 średnia cukinia,
- 2 papryki,
- 2 średnie cebule,
- kawałek pora,
- 5 średnich pomidorów,
- 30 dag kiełbasy,
- 10 dag boczku,
- sól,
- pieprz,
- słodka papryka w proszku,
- ostra papryka w proszku,
- olej.
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w paski, boczek pokroić w kostkę, kiełbasę w półtalarki. Na odrobinie oleju lekko zeszklić cebulę, dodać boczek i kiełbasę. Po 3-4 minutach dodać pokrojoną paprykę, po kolejnych 3-4 minutach dodać obrane i pokrojone pomidory oraz pora. Wszystko razem zagotować na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień i do gotującego się leczo dodać pokrojoną w kostkę cukinię i przyprawy. Gotować na małym ogniu aż cukinia będzie miękka (ok. 25 minut).