• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta, Desery, Wegetariańskie  /  15/08/2012

Zapiekanka z orzechami

by Magda

Składniki:

  • 6 jajek,
  • 140g cukru,
  • skórka z jednej cytryny,
  • 140g orzechów włoskich,
  • 100g mąki tortowej,
  • sól,
  • cynamon,
  • cukier puder,
  • masło,
  • tarta bułka.

Przygotowanie:
Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem (trochę cukru zostawić do piany z białek), odrobiną soli, cynamonem oraz startą skórką z cytryny. Orzechy wymieszać z mąką. Białka ubić z pozostałym cukrem i delikatnie wymieszać z masą żółtkową. Następnie połączyć z mąką i orzechami. Formę wypełnić masą i piec 20 minut. Gotowe ciasto kroić na kawałki i przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Jabłka w cieście piwnym
Pralinki rumowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij