• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Lunchbox, Makarony  /  16/05/2023

Makaron z kurczakiem i szpinakiem

by Magda

Składniki:

  • 200 g makaronu,
  • 400 g piersi z kurczaka,
  • 150 g szpinaku,
  • 100 ml mleczka kokosowego,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżka oleju.

Przygotowanie:

Makaron ugotowaz zgodnie z informacją z opakowania. Pierś z kurczaka pokroić w małe paski i doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć kurczaka i odłożyć do miseczki. Następnie na tej samej patelni podsmażyć posiekany czosnek i szpinak. Dodać mleczko kokosowe i kurczaka. Wymieszac wszystko i chwilę jeszcze podsmażać. Wymieszać sos z makaronem. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Tags

  • kolacja
  • obiad

Nawigacja wpisu

Pizza z szynką parmeńską, mozarellą i rukolą
Pizza z szynką i mozarellą

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij