• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Makarony  /  22/06/2023

Makaron ze szpinakiem, fetą i grana padano

by Magda

Składniki:

  • 100 g makaronu,
  • 150 g fety,
  • 20 g grana padano,
  • 150 g szpinaku,
  • 100 ml śmietanki,
  • mała cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Makaron ugotować. Ser feta pokroić w kostkę, czosnek posiekać, cebule pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej cebule i czosnek przez chwilę, następnie dodać szpinak i smazyć, aż straci objętość. Dodać smietankę i połowę fety, poczekać jak ser się rozpuści i doprawić pieprzem. Gootowym sosem polać makaron, resztę fety i grana padano połyżyć na wierzch dania.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Pudding chlebowy z truskawkami
Placki z puddingu waniliowego

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij