• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta, Desery  /  19/06/2023

Pudding chlebowy z truskawkami

by Magda
Pudding chlebowy z truskawkami

Składniki:

  • bułka paryska,
  • 400 ml mleka,
  • 3 jajka,
  • 3 łyżki ksylitolu (lub cukru),
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego,
  • cynamon,
  • 200 g truskawek.

Przygotowanie:

Bułkę pokroić na kromki. Jajko, mleko, ksylitol, cynamon i aromat wymieszać dokładnie. Maczać kromki bułki w masie jajecznej i układać w żaroodpornym naczyniu. Resztę masy wylać na bułkę. Truskawki pokroić i ułożyć na bułkach.

Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Zapiekać pudding 20 minut. Można podawać z jogurtem.

Tags

  • deser
  • kolacja
  • śniadanie

Nawigacja wpisu

Kurczak w sosie orzechowym
Makaron ze szpinakiem, fetą i grana padano

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij