Składniki:
- 100 g ryżu,
- 200 g mięsa z kurczaka,
- 200 ml gorącej wody,
- 60 g masła orzechowego,
- 20 g sosu sojowego,
- 1/2 łyżeczki suszonego czosnku,
- 1/2 łyżeczki suszonego imbiru,
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej,
- szczypta soli,
- szczypta pieprzu,
- 1 łyżeczka kolendry,
- 1 łyżeczka oliwy.
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z czosnkiem, imbirem, papryką, solą, pieprzem i połowa kolendry. Rozgrzać patelnie i podsmażyć na niej kurczaka 5-6 minut, nastepnie dodac masło orzechowe, sos sojowy i 200 ml gorącej wody. Dusić jeszcze przez 5 minut. W międzyczasie ugotować ryż. Gotowego kurczaka podawac z ryżem i posypać pozostałą kolendrą.