• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Naleśniki, placki, omlety, racuchy  /  26/04/2014

Łaciate naleśniki z serem

by Magda

Łaciate naleśniki z serem
Składniki:

  • 1/2 litra mleka,
  • 2 jajka,
  • 200 g mąki pszennej,
  • szczypta soli,
  • 1 łyżeczka kakao,
  • 2 łyżki oleju,
  • 200g sera białego,
  • 3 łyżki śmietany,
  • 3 łyżeczki cukru.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksować. Odstawić na 30 minut.Następnie podzielić ciasto na dwie części i dojednejdodać kakao idobrze wymieszać. smażyć cienkie naleśniki nakładając trochę ciasta białegoi trochę kakaowego (ok. 10 szt.). Ser, śmietanę i cukier wymieszać.
Usmażone naleśniki posmarować serem i złożyć w trójkąty.
Na patelni rozpuścić masło i ułożyć zwinięte naleśniki. Smażyć przez chwilę na małym ogniu z obu stron.

Tags

  • deser
  • kolacja
  • obiad

Nawigacja wpisu

Kuskus z warzywami
Piernik krakowski

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij