Składniki:
- 1/2 litra mleka,
- 2 jajka,
- 200 g mąki pszennej,
- szczypta soli,
- 1 łyżeczka kakao,
- 2 łyżki oleju,
- 200g sera białego,
- 3 łyżki śmietany,
- 3 łyżeczki cukru.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksować. Odstawić na 30 minut.Następnie podzielić ciasto na dwie części i dojednejdodać kakao idobrze wymieszać. smażyć cienkie naleśniki nakładając trochę ciasta białegoi trochę kakaowego (ok. 10 szt.). Ser, śmietanę i cukier wymieszać.
Usmażone naleśniki posmarować serem i złożyć w trójkąty.
Na patelni rozpuścić masło i ułożyć zwinięte naleśniki. Smażyć przez chwilę na małym ogniu z obu stron.