• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ryby i owoce morza  /  22/06/2013

Dorada pieczona w piekarniku

by Magda

Dorada pieczona w piekarniku
Składniki:

  • 2 patroszone dorady,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 1 cytryna,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek.

Przygotowanie:
Ryby umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi. Skropić je sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć (w środku i na zewnątrz). Do środka każdej ryby włożyć kilka gałązek pietruszki, po połowie posiekanego ząbka czosnku i po 2 plasterki cytryny. Z wierzchu ryby delikatnie skropić oliwą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w 180 stopniach ok. 25 minut.
Dorada pieczona w piekarniku

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Prosty deser bananowy
Leniwe z rodzynkami

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij