• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ryby i owoce morza  /  05/07/2013

Tilapia pieczona z jabłkiem

by Magda

Przepis pochodzi z przepisów Biedronki.
Tilapia pieczona z jabłkiem
Składniki:

  • 2 tilapie,
  • 1 cytryna,
  • 1 łyżka masła,
  • natka pietruszka,
  • pół jabłka,
  • 50 ml soku jabłkowego,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Tilapie natrzeć od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Posiekaną natkę pietruszki wymieszać z  masłem. Jabłko podziel na ósemki i usunąć gniazda nasienne. Cytrynę pokroić w plasterki. Ryby naciąć głęboko nożem z jednej strony w 3 lub 4 miejscach, a w każde nacięcie włożyć plaster cytryny w taki sposób, by połowa schowała się pod skórą, a połowa wystawała. Do środka każdej tilapii wsadzić porcję masła i po 2 kawałki jabłka. Ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sokiem jabłkowym i piec 15-20 min w nagrzanym do 180°C piekarniku.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Kakaowa stefanka z bananami
Śniadaniowe babeczki ze skórką pomarańczową

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij