• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Wegetariańskie, Zapiekanki  /  15/06/2013

Pieczone warzywa śródziemnomorskie

by Magda

Pieczone
Składniki:

  • 50 dag cukinii,
  • 50 dag bakłażana,
  • 75 dag pomidorów,
  • 2 cebule,
  • 2 żółte papryki,
  • 120 ml oliwy z oliwek,
  • łyżeczka soli,
  • łyżeczka ziół prowansalskich,
  • pół łyżeczki pieprzu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki.

Przygotowanie:
Cebule pokroić na ćwiartki. Cukinie i bakłażana pokroić w plasterki 1 cm i podsmażyć 3 minuty na niewielkiej ilości oliwy. Pomidory obrać i pokroić w ćwiartki. Paprykę  pokroić w 2 cm kawałki. Bakłażana, cebulę, cukinię i paprykę wymieszać z resztą oliwy i przyprawami. Na wierzch natłuszczonej formy żaroodpornej wyłożyć warzywa. Ćwiartki pomidorów ułożyć na wierzchu.  Czosnek drobno posiekać i razem z natką pietruszki wysypać na warzywa. Zapiekać w 200 stopniach ok 30-40 minut.
Pieczone

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Zupa z selera naciowego
Koktajl bananowo-jagodowy

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij