• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Zupy  /  14/06/2013

Zupa z selera naciowego

by Magda

Zupa z selera naciowego
Składniki:

  • 50 dag selera naciowego,
  • 1 cebula,
  • 80 g sera topionego,
  • 1 łyżka masła,
  • 100 ml śmietany
  • 1 l bulionu warzywnego,
  • łyżka soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Seler naciowy dokładnie umyć i drobno pokroić, cebulę również drobno posiekać.
Na rozgrzanym maśle0 zeszklić cebulę. Wrzucić do niej selera. Chwilę podsmażyć i zalać bulionem. Dusić do miękkości. Następnie zmiksować. Dodać sok z cytryny i zagotować. Następnie dodać serek topiony i cały czas na małym ogniu gotować aż ser się rozpuści.
Doprawić do smaku. Zdjąć z kuchenki i dodać śmietanę.
Świetnie smakuje z bagietką albo z grzankami serowymi.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Lody arbuzowe
Pieczone warzywa śródziemnomorskie

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij