• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Wegetariańskie, Zapiekanki  /  07/06/2013

Zapiekany seler naciowy

by Magda

Zapiekany seler naciowy
Przepis na takiego selera znalazłam w serwisie Winiary.pl.

Składniki:

  • 1 kg selera naciowego,
  • 1 cebula,
  • 500 ml bulionu warzywnego,
  • 70 g masła,
  • 4 łyżki śmietany,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu,
  • 40 g startego sera żółtego.

Przygotowanie:
Łodygi selera obrać i pokroić na 6 cm kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na połowie masła, dodać seler i smażyć 5 minut. Następnie zalać bulionem i dusić 15 minut. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć w nim odcedzone kawałki selera. Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polać nią selera i posypać tartym serem oraz wiórkami masła. Zapiekać w piekarniku 10 minut.

Tags

  • kolacja
  • obiad

Nawigacja wpisu

Ciasto piaskowe z rabarbarem
Dorada smażona na patelni

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij