• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta, Wegetariańskie  /  06/06/2013

Ciasto piaskowe z rabarbarem

by Magda

Ciasto piaskowe z rabarbarem
Składniki:

  • 250 g mąki,
  • 125 g cukru,
  • 125 g masła,
  • 100 ml mleka,
  • 2 jajka,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • 100 g rabarbaru,
  • tłuszcz i tarta bułka do przygotowania foremki,
  • cukier puder do posypania ciasta.

Przygotowanie:
Mąkę, cukier,miękkie masło, jajka,mleko, proszek do pieczenia i sól razem miksować ok. 5 minut, aż będzie gładkie. Rabarbar pokroić w kawałki 1 cm. 2/3 rabarbaru wymieszać z ciastem. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do formy. Na wierzchu posypać pozostałą 1/3 rabarbaru.
Ciasto piaskowe z rabarbarem
Piec w piekarniku 200 stopni ok. 30 – 40 minut.
Ciasto piaskowe z rabarbarem
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto piaskowe z rabarbarem
   Akcja rabarbar - IV edycja

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Paprykowe ziemniaki
Zapiekany seler naciowy

5 comments

  • gin
    07/06/2013

    Mmm, pychotka z rabarbarem 🙂

    Reply
  • Klaudia
    07/06/2013

    Piękne to ciasto. Robiłam podobne 🙂

    Reply
    • Sabbi
      06/07/2015

      Dziś kupiłam w Lidlu piękny rabarbar i tak właśnie suzkam przepisu na dobre drożdżowe, Twf3j wygląda pysznie i tak pewnie smakuję, zabieram się więc do pracy.

      Reply
  • Olcik
    06/06/2013

    mniam!
    Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji:)

    Reply
    • Nilza
      07/07/2015

      Najlepsze ciasto, jakie w życiu zrobiłam! Zmotywowana suceeskm, jutro jadę do IKEI po gadżety do pieczenia. 3 dni od pieczenia, a nadal nie mogę się nadziwić jakie to było dobre. Pozdrawiam! 🙂

      Reply

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij