Przepis pochodzi z kuchnialidla.pl.
Składniki:
- 8 placków tortilli,
- 150 g sera ementaler,
- 150 g sera mozzarella,
- 100 g sera grana padano,
- 100 g salami,
- 100 g szynki,
- 5 łyżek jogurtu naturalnego,
- 5 łyżek musztardy francuskiej,
- 5 łyżek musztardy Dijon,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni.
Jogurt naturalny i oba rodzaje musztardy wymieszać razem. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie sery zetrzeć na tarce i wymieszać razem. Salami i szynkę pokroić w drobne paseczki. Na plackach tortilli rozsmarować odrobinę sosu, posypać mieszanką serów oraz pokrojonymi wędlinami. Tortille zawijać, tworząc ścisłe roladki. W roladki wbijać wykałaczki co 3 cm, a następnie pokroić je pomiędzy wykałaczkami, tworząc mniejsze kawałki. Kawałki tortilli ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na mniej więcej 5 minut. Gdy brzegi tortilli zaczną się rumienić, wyjąć i podawać.