• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciastka  /  02/08/2011

Babeczki z masą orzechową

by Magda

Składniki na ciasto:

  • 300g miękkiego masła,
  • 150g cukru pudru,
  • cukier waniliowy,
  • 4 żółtka,
  • szczypta soli,
  • 300g mąki pszennej.

Składniki na masę orzechową:

  • 150g zmielonych orzechów włoskich,
  • 125ml mleka,
  • 200g cukru,
  • 200g masła.

Przygotowanie:
Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto. Wylepić foremki do babeczek, nakłuć widelcem i piec w 190 stopniach na złoty kolor. Mleko, orzechy i cukier zagotować aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z ostudzoną masą. Upieczone i ostudzone babeczki wypełnić masą orzechową.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Jabłecznik
Placek jabłkowy na francuskim cieście

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij