Składniki:
- 35 dag mąki,
- 15 dag cukru,
- 15 dag masła,
- 4 jaja,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 4 łodygi rabarbaru.
Przygotowanie:
Oddzielić żółtka od białek i białka ubić na sztywną pianę. Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na gładką masę. Następnie dodawać żółtka i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z masą. Na koniec dodać pianę z białek i znów delikatnie wymieszać. Rabarbar pokroić na małe kawałki. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Każdą wypełnić do 2/3 wysokości i włożyć do niej kilka kawałków rabarbaru. Piec w 180 stopniach przez 25 minut.
takie muffiny!
🙂
mniam!
ps: dziękuję za dodanie ich do rabarbarowej akcji!
jak ładnie wyglądają 🙂