Ciastka orzechowe

ciastka orzechowe

Składniki:

    • 125 g masła,
    • 100 g masła orzechowego,
    • 200 g drobnego cukru,
    • 1 jajko,
    • 1,5 szkl. mąki pszennej,
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Przygotowanie:
Masło, masło orzechowe i cukier utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać jajko dalej miksując. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać na jednolitą masę. Z gotowej masy robić 2 cm kulki, lekko spłaszczać i układać na papierze do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciastka piec ok. 15 minut. Na początku będą miękkie, ale po kilku minutach stwardnieją.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *