• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

Cooking recipies

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciastka  /  15/07/2017

Ciastka orzechowe

by Magda

ciastka orzechowe

Składniki:

    • 125 g masła,
    • 100 g masła orzechowego,
    • 200 g drobnego cukru,
    • 1 jajko,
    • 1,5 szkl. mąki pszennej,
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Przygotowanie:
Masło, masło orzechowe i cukier utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać jajko dalej miksując. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać na jednolitą masę. Z gotowej masy robić 2 cm kulki, lekko spłaszczać i układać na papierze do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciastka piec ok. 15 minut. Na początku będą miękkie, ale po kilku minutach stwardnieją.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Babeczki marcepanowe z żurawiną
Placki jabłkowo-cynamonowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij