• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Łosoś z cukinią i papryką na parze

Łosoś z warzywami na parze

Składniki:

  • 2 kawałki łososia po 150g,
  • 1 mała cukinia,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • sól,
  • pieprz,
  • zioła prowansalskie,
  • sok z cytryny.

Przygotowanie:
Łososia posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryną. Cukinię umyć, pokroić na plasterki. W parowarze ułożyć łososia, posypać ziołami prowansalskimi i parować 20 minut. Na 10 minut przed końcem do parowara  dodać cukinię. Gotowego łososia razem z doprawioną cukinią przełożyć na talerz.

Zobacz wpisy

Zapiekane roladki z tortilli
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i jajkiem

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij