• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Zupa krem z cukinii z grzankami

Zupa krem z cukinii z grzankami
Składniki:

  • 1 cukinia,
  • 1 mała cebula,
  • 1 ziemniak,
  • 300 ml bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki śmietany kremówki 30%,
  • szczypta kolendry (jeśli ktoś lubi),
  • sól,
  • pieprz,
  • chleb na grzanki.

Przygotowanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na łyżce oliwy. Ziemniaki i cukinie umyć. Obrane ziemniaki i nieobraną cukinię pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Smażyć wszystko 5 minut, po czym zalać bulionem. Gotować przez ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie zmiksować wszystko na krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietankę i wymieszać.
Kromki chleba pokroić w kostkę i podpiec na patelni. Grzankami posypać zupę już  na talerzach

Nawigacja wpisu

Lody cytrynowe
Lody kakaowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij