• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Zupa krem z cukinii z grzankami

Zupa krem z cukinii z grzankami
Składniki:

  • 1 cukinia,
  • 1 mała cebula,
  • 1 ziemniak,
  • 300 ml bulionu warzywnego,
  • 2 łyżki śmietany kremówki 30%,
  • szczypta kolendry (jeśli ktoś lubi),
  • sól,
  • pieprz,
  • chleb na grzanki.

Przygotowanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na łyżce oliwy. Ziemniaki i cukinie umyć. Obrane ziemniaki i nieobraną cukinię pokroić w kostkę, dodać do cebuli. Smażyć wszystko 5 minut, po czym zalać bulionem. Gotować przez ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie zmiksować wszystko na krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietankę i wymieszać.
Kromki chleba pokroić w kostkę i podpiec na patelni. Grzankami posypać zupę już  na talerzach

Zobacz wpisy

Lody cytrynowe
Lody kakaowe

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij