• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Dania jednogarnkowe
  • Desery
  • Dodatki do ciast i deserów
  • Drób
  • Grill
  • Knedle, pyzy
  • Lody
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Mięso
  • Muffiny
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pierogi
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Przystawki
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki
  • Soki i napoje
  • Sosy
  • Surówki
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy

Zupa z selera naciowego

Zupa z selera naciowego
Składniki:

  • 50 dag selera naciowego,
  • 1 cebula,
  • 80 g sera topionego,
  • 1 łyżka masła,
  • 100 ml śmietany
  • 1 l bulionu warzywnego,
  • łyżka soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:
Seler naciowy dokładnie umyć i drobno pokroić, cebulę również drobno posiekać.
Na rozgrzanym maśle0 zeszklić cebulę. Wrzucić do niej selera. Chwilę podsmażyć i zalać bulionem. Dusić do miękkości. Następnie zmiksować. Dodać sok z cytryny i zagotować. Następnie dodać serek topiony i cały czas na małym ogniu gotować aż ser się rozpuści.
Doprawić do smaku. Zdjąć z kuchenki i dodać śmietanę.
Świetnie smakuje z bagietką albo z grzankami serowymi.

Zobacz wpisy

Lody arbuzowe
Pieczone warzywa śródziemnomorskie

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij