• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciastka, Wegetariańskie  /  26/01/2012

Biało-czarne ciasteczka

by Magda

Składniki:

  • 250g mąki,
  • 130g masła,
  • cukier waniliowy,
  • 1 jajko,
  • 3 łyżki cukru,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 łyżka mleka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Przygotowanie:
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, tłuszcz, jajko, cukier, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać mleko i kakao. Włożyć ciasta na pół godziny do lodówki. Następnie ciasto wałkować na grubość 5 mm i wykrawać ciasteczka. Ze środka każdego ciasteczka wyciąć mniejsze i uzupełniać tak, aby powstały dwukolorowe ciasteczka. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Murzynek
Ruskie pierogi

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij