• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Desery  /  15/06/2017

Biskwity z bitą śmietaną i truskawkami

by Magda

biskwitySkładniki na biskwity:

  • 4 łyżki mąki pszennej,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżki cukru.

Dodatki:

  • 400g śmietany 36%,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 20 dag truskawek.

Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie delikatnie wmieszać mąkę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze wyłożyć 6-7 okręgów z masy. Piec w 180 stopniach przez ok. 8-10 minut do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i zdjąć z blachy. Od razu po zdjęciu złożyć w dłoniach na pół i tak odłożyć do wystygnięcia.
Bitą śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Truskawki pokroić w plasterki. Zimne biskwty przełożyć bitą śmietaną i truskawkami. WIerzch posypać cukrem pudrem.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Mini szarlotki
Babeczki marcepanowe z żurawiną

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij