• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Desery, Wegetariańskie  /  24/03/2012

Owoce pod kruszonką

by Magda
Składniki:
  • owoce (tutaj były to jabłka z dodatkiem rodzynek i cynamonu)
  • 50g masła+ masło do posmarowania foremek,
  • 50g cukru,
  • 100g mąki.
Przygotowanie:
50g masła rozpuścić i gorące wymieszać z mąką i cukrem. Zagnieść na kruszonkę. Foremki posmarować masłem. Ułożyć w nich owoce. Jeśli używane są większe owoce, np. jabłka, to należy je wczesniej obrać i pokroić na mniejsze. Jeśli używane są kwaśne owoce to dodatkowo należy je posypać cukrem. Na owoce wysypać kruszonkę. Zapiekać 20-25 minut w 220 stopniach.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Pyzy z mięsem
Ogórki kiszone

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij