• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Ciasta, Desery  /  04/01/2013

Sernik na zimno z serków Danio

by Magda

Składniki:

  • 4 opakowania serka waniliowego Danio (4x150g),
  • 3 czubate łyżeczki żelatyny,
  • opakowanie okrągłych biszkoptów,
  • galaretka w proszku.

Przygotowanie:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Ostudzić i zmiksować dokładnie z zimnymi serkami. Tortownicę wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę serkową. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody. Ostudzoną wylać na zastygnięty sernik i znowu wstawić do lodówki. Sernik na zimno można przygotować także jako małe serniczki. W małych foremkach na spodzie układać okrągły biszkopt, na to serek i na koniec galaretkę.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Babka z rodzynkami i migdałami
Rolada orzechowa

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij