• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Muffiny, babeczki, Wegetariańskie  /  10/03/2012

Muffiny z czekoladą

by Magda

Składniki:

  • 1 szkl. mąki,
  • 1/4 szkl. cukru,
  • szczypta soli,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 jajko,
  • 1/2 szkl. mleka,
  • 50 g stopionej margaryny,
  • 1/2 tabliczki czekolady.

Przygotowanie:
Sypkie produkty wymieszać, płynne osobno wymieszać. Następnie szybko wymieszać płynne, sypkie i pokrojoną na małe kawałki czekoladę.  Przełożyć do formy na muffinki z papilotkami (przepis na 6 muffinek).  Foremki wypełnić do wysokości 2/3 foremki.  Piec ok. 20-25 minut w 220 stopniach, aż się zarumienią.

Tags

  • deser

Nawigacja wpisu

Makaron z sosem pomidorowym (neapolitana)
Drożdżowe babki z kruszonką

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij