Oryginalny przepis pochodzi z KuchniaLidla.pl
Składniki:
- 1/2 litra mleka,
- 2 jajka,
- 200 g mąki pszennej,
- szczypta soli,
- 1 łyżka kakao,
- 2 łyżki oleju,
- 4 banany,
- masło orzechowe,
- 2-3 łyżki masła,
- cukier puder i kakao do posypania.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksować. Odstawić na 30 minut. Następnie smażyć cienkie naleśniki (ok. 10 szt.).
Usmażone naleśniki posmarować masłem orzechowym, na naleśnikach ułożyć pokrojone banany. Naleśniki złożyć w trójkąty.
Na patelni rozpuścić masło i ułożyć naleśniki. Smażyć przez chwilę na małym ogniu z obu stron. Gotowe naleśniki posypać cukrem pudrem i kakao.