Składniki:
- 2 pstrągi,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 3 łyżki masła,
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich,
- sól.
Przygotowanie:
Pstrągi oczyścić, pozbyć się łusek i umyć. Osuszone natrzeć sokiem z cytryny. Łyżeczkę ziół wymieszać z masłem. Podzielić na dwie porcje i wsadzić do środka każdej z ryb. Na zewnątrz ryby posolić i posypać resztą ziół. Każdą rybę zawinąć w folię aluminiową. Grillować po ok. 15 minut z każdej strony.
Dzień dobry! Dla ilu osób będą takie 2 pstrągi? Dziękuję 🙂
Dla dwóch dorosłych. Po pstrągu na głowę 🙂
U mnie wczoraj był grillowany pstrąg 🙂 Uwielbiam taką rybkę 🙂
Pozdrawiam
http://myszkagotuje.blogspot.com