Składniki:
- garść makaronu (u mnie szpinakowy),
- 75 g wędzonego łososia,
- 8 pomidorków koktajlowych (u mnie czerwone i żółte),
- 1 jajko ugotowane na twardo,
- kilka oliwek czarnych,
- 1/4 cebuli,
- kiełki rzodkiewki,
- oliwa,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Makaron ugotować aldente w posolonej wodzie. Przelać zimną wodą, aby się nie sklejał i odstawić do obcieknięcia. Pomidorki pokroić na połówki, łososia porwać na mniejsze kawałki, oliwki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka. Wszystko razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Jajko pokroić na ćwiartki i ułożyć na sałatce. Całość posypać kiełkami i skropić oliwą.
Na zdjęciu wersja na wynos, dlatego oliwa jest w osobnym pojemniczku.
Twoja sałatka wygląda pysznie, bardzo fajny przepis 🙂