• Polityka prywatności
  • Kontakt
  • Polski
Przepisy kulinarne

internetowa książka kucharska Magdy

  • Alkohole, nalewki, drinki
  • Ciasta
  • Ciastka
  • Desery
  • Grill
  • Knedle, pyzy, pierogi
  • Lody, sorbety
  • Lunchbox
  • Makarony
  • Dania miesne
  • Muffiny, babeczki
  • Naleśniki, placki, omlety, racuchy
  • Pieczywo
  • Pizza
  • Pralinki, cukierki, czekoladki
  • Przetwory
  • Ryby i owoce morza
  • Sałatki, surówki
  • Smoothie, soki, napoje
  • Sosy, pasty
  • Wegetariańskie
  • Zapiekanki
  • Zupy
Zupy  /  11/06/2013

Zupa pomidorowa – łatwa i szybka

by Magda

Zupa pomidorowa - łatwa i szybka
Składniki:

  • 2 litry rosołu,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 6 łyżek śmietany do zup,
  • sól,
  • pieprz,
  • odrobina cukru,
  • ryż lub makaron,
  • posiekany koperek.

Przygotowanie:
Rosół podgrzać. Rozprowadzić w nim koncentrat pomidorowy. Pogotować kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać. Ryż lub makaron ugotować. Zupę podawać z ryżem i posypaną koperkiem.

Tags

  • obiad

Nawigacja wpisu

Waniliowo-kakaowa stefanka na herbatnikach
Mrożona kawa bananowa

Share your thoughts Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Facebook

  • deser
  • kolacja
  • obiad
  • przekąska
  • śniadanie

CO WARTO WIEDZIEĆ

  • Przelicznik miar kuchennych
  • Jak gotować w kuchence mikrofalowej
  • W czym zamrażać jedzenie?
Znajdź przepis kulinarny - Katalog Smaków
Przepisy kulinarne
rondel
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com

Na stronie wykorzystywane są pliki cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze strony zgadzasz się, by pliki cookies były zapisywane w pamięci twojego urządzenia. Więcej informacji w Polityce Prywatności. Zamknij